achtergrond Roland de Vries - site Roland de Vries

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

achtergrond Roland de Vries

Jurist, ondernemer, bestuurder; mr. Roland A. de Vries (1955) is een generalist met een brede achtergrond. Op het individu gerichte begeleider. breed georiënteerd, ruim verankerd in de regio, pragmatisch, analytisch en diepgaand waar nodig.  Ontwikkelingsgericht en goed in staat mensen in hun functioneren te beoordelen en te stimuleren tot het nemen van eigen verantwoordelijkheid. Krijgt zaken gedaan op basis van samenwerking en het optimaal gebruikmaken van ieders kwaliteiten door integratie van belangen. Sterk in het pragmatisch vertalen van analyses naar oplossingen.

Centraal in de begeleiding staat de uniciteit van de mens. Samen met de kandidaat vaststellen wat in zijn situatie en passend bij de persoonlijke ambities de beste aanpak en keuzes zijn. Maak gebruik van de aanwezige en de te ontwikkelen kwaliteiten en laat deze tot hun recht komen in de juiste omgeving.

Het langjarig gericht zijn op het definiëren van nieuwe mogelijkheden in de markt in combinatie met de rijke inzichten in een breed spectrum van functies heeft Roland de Vries een uniek inzicht in de arbeidsmarkt opgeleverd. Hij is daardoor goed in staat om de vertaling te maken van aanwezige kwaliteiten naar toepasbaarheid in andere sectoren. Ook is er een meer dan warme interesse in innovatie en vernieuwing.

Door zelf actief te zijn in een grote verscheidenheid van zakelijke en sociale netwerken kan een goed inzicht geboden worden in de vele relatievelden in het complexe sociale netwerk van Zuid-Limburg en daarbuiten.

De professionele ontwikkeling van Roland de Vries tot (loopbaan)adviseur is gelopen via het leiden in dienstverlening naar het begeleiden van mensen als dienstverlening.

Zelfstandig begeleidingsbureau Vanaf medio 2002. Als loopbaanspecialist, consultant en bestuurslid ervaring opgedaan met ontwikkelingsmanagement, outplacement, duurzame inzetbaarheid, (sociale) innovatie en begeleiding van management bij het ontwikkelingsgericht begeleiden van hun organisatie of afdeling.

Ondernemer en bestuurder. Als ondernemer actief in het integraal verhuren van Boschstraat 45, een broedplaats voor innovatie. Als partner/bestuurder betrokken bij Praktijktaal en ABCmondzorg. Continu bezig met het ontwikkelen van nieuwe ideen en concepten. Als bestuurder in de gezondheidszorg mede verantwoordelijk voor Horizon, maatjesproject voor psychiatrische patienten.

Outplacementadvies Vanaf 1992. Ruim 9 jaar ervaring opgedaan bij outplacementbureau Claessens in alle aspecten van individuele en groepsoutplacement. Honderden kandidaten middels persoonlijke begeleiding succesvol aan een nieuwe baan geholpen. Op diverse locaties meegewerkt aan in-house projecten, onder meer bij DSM, ABP en Nedcar. Voor Sappi in het kader van een reorganisatieronde een intern mobiliteitscentrum opgezet. Naast begeleiding naar de externe arbeidsmarkt in toenemende mate de nadruk gelegd op interne begeleiding in het kader van employability. In dit kader een groot aantal korte loopbaanprogramma’s uitgevoerd.  

Begeleiding Vanaf 1984. Begonnen in het leerlingstelsel, onder meer als consulent buitendienst, opleidingsadviseur en hoofd binnendienst. In deze periode pedagogische aantekening gehaald.

Achtergrond Na HBS-B en Hoge Hotelschool Maastricht een aantal jaren zelfstandig hotelier geweest in Duitsland, aansluitend formulebegeleiding gedaan bij een grootwarenhuis. In 1997 studie Nederlands recht afgesloten (in deeltijd).

Roland de Vries is geboren in Leeuwarden, maar opgegroeid in Maastricht als zoon van een steenfabrikant. In deze regio is hij ook bestuurlijk actief in een aantal maatschappelijke organisaties en lid van diverse sociale netwerken, onder meer Rotary en LWV. Roland de Vries is getrouwd met Myschka van Keulen en heeft twee zonen en een dochter, Joep, Imke en Ted.

Roland de Vries als registerconsultant en mentor CMI
Wie wil er nu geen gemotiveerde werknemers? Niet alleen voor loopbanen binnen uw bedrijf maar ook wanneer een loopbaan zich naar buiten richt is het essentieel om een loopbaanadviseur in de arm te nemen die zijn vak verstaat. Dan is immers de kans op succes het grootst. Loopbaanadviseur is een vrij beroep. Het
nadeel daarvan was lange tijd dat er geen kwaliteitsnormering bestond. Met de certificering door het Career Management Institute (CMI)  is kwaliteit nu herkenbaar! Behalve als Register Loopbaanprofessional (C-niveau) is Roland de Vries als CMI-mentor ook werkzaam in de regio Limburg om (aanstaande) loopbaanadviseurs te begeleiden op hun weg naar certificering. Ook daarvoor bent u bij hem aan het juiste adres.

De beroepscode van het NOLOC  wordt onderschreven.  


Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu