aanpak - site Roland de Vries

Ga naar de inhoud

Hoofdmenu

aanpak

Transitie van een oude naar een nieuwe gewenste situatie is voor managers en professionals, maar ook voor ondernemers, vaak een eenzaam proces met vele momenten van twijfels.
Roland de Vries*human accompany biedt daarin een luisterend oor, maar is ook in staat om samen een gewenste situatie strategisch en helder in beeld te brengen en bereikbaar te maken.

De begeleiding van Roland de Vries heeft een sterk persoonlijk karakter. Het belang van de kandidaat staat centraal. Het streven is naar een verhouding waarin respect en openheid centraal staan. De ideale voedingsbodem om toe te werken naar het eindresultaat: een optimaler functioneren. Of uitdagender nog: het realiseren van een droom. Waarom niet? Soms is dat gemakkelijker dan gedacht. Doe het stap voor stap. Wees bereid een proces te beginnen, waarvan de reikwijdte nog niet bekend is. Roland de Vries geeft kandidaten de technieken, inzichten en het vertrouwen om zichzelf te verbazen. Zonder verlies van eigen verantwoordelijkheid. Want de sterkste wil is die van een onafhankelijke geest.

Bij een ‘beschadigd’ vertrekpunt heeft de opdrachtgever de garantie dat zijn werknemer in een cruciale fase kan terugvallen op een onafhankelijke sparringpartner en klankbord. Emoties als verdriet, woede en frustratie kunnen zonder terughoudendheid besproken worden. Maar ook bij andere ontwikkelingsgerichte trajecten is het belangrijk dat kandidaten, variërend van directeuren en managers tot specialisten (het niveau is doorgaans HBO of hoger), de gelegenheid krijgen om opties privé neutraal te bespreken en af te wegen. De kunst is hen te laten ervaren dat door open te staan voor contacten met andere mensen je constant gevoed wordt met nieuwe ideeën, beelden en ervaringen. De magie van een wereld die opengaat en van kansen die binnen handbereik komen. Zakelijk of privé. Het is het perspectief dat human accompany biedt.

Eye-opener

,,Je kunt de meest fantastische kapitein van je eigen schip zijn, af en toe zijn er situaties in een mensenleven waarin het meer dan prettig is, met behoud van je eigen ik, dat er op volle zee toch een baken/vuurtoren is waarop je je koers kunt richten. Het traject dat ik bij Roland de Vries*human accompany heb doorlopen zou ik van te voren nooit hebben bedacht en gewild. Toch dwong het vastlopen in mijn arbeidsomstandigheden mij naar het zoeken van een vuurtoren. Ondanks dat je zelf heel goed weet dat het ergens aan schort, toch lukt het je niet meer om je zaken zelf vlot te trekken. Roland is in mijn geval de ‘eye-opener’ geweest voor de dingen die ik zelf even niet meer kon zien. Hij zorgde op een rustige en aansprekende manier voor de olie tussen de vastgelopen radertjes. En het allermooiste: als je eenmaal aan een dergelijk traject begint, dan is de uiteindelijke beloning zoet. Het schip komt weer op koers en de kapitein heeft geleerd om in het vervolg alerter te zijn op de omgevingsfactoren die de koers meebepalen.’’

- Een kandidaat van Roland de Vries*human accompany -

Terug naar de inhoud | Terug naar het hoofdmenu